Snapchat Nedir?

Snapchat, kullanıcılarının çevrim içi fotoğraf ve video kaydedip paylaşmalarına olanak sağlayan oldukça popüler bir video mesajlaşma uygulamasıdır. “Snaps” adı verilen video ve fotoğraflar belirlenen alıcı listesiyle paylaşılmadan önce, ilave yazı ve çizimlerle düzenlenebilir.
Snapchat’ı benzersiz bir uygulama kılan şey, belirlenmiş bir sürenin sonunda “Snap’i alıcının cihazından silmesi özelliğidir, şu an için bu süre içerik görüntülemekten çıkıldıktan sonraki 1 ile 10 saniye arasında değişmektedir.
Günümüzde, her gün 700 milyondan fazla video ve fotoğrafın paylaşıldığı rapor edilmektedir.

Snapchat takip izleme özelliğine neden ihtiyacım olabilir?

Snapchat kullanıcılarının büyük çoğunluğu 13 ile 23 yaş arası kullanıcılardır. Uygulama, “selfie” veya benzeri diğer içerikleri internette “kalıcı” şekilde yayınlamaksızın paylaşmanın eğlenceli ve kolay bir yoludur. Uygulamanın avantajlarından biri budur, ama aynı zamanda bu özellik kullanıcıları çıplak fotoğraflar gibi tartışmaya açık veya mahrem içerikleri de yayınlamaları konusunda cesaretlendirmektedir, çünkü uygulama bu içeriklerin internette yayınlanması ya da yanlış kişilerle paylaşılmasından sakınılıyor izlenimi yaratmaktadır.
Problem şu ki, söz konusu içerik, paylaşım esasında ekran yakalama özelliği kullanılarak tutulup kaydedilebilir, böylece de “Snap'lerin geçici olduğu hissini yaratan bu yanlış güvenlik algısına rağmen, görüntüler gerçekten yetkisi olmayan alıcılarla paylaşılabilir.
Snapchat üzerinden paylaşılan içeriğin çoğunluğu yeterince masum olsa da, uygulama cinsel içerikli fotoğraf ve videoların paylaşılması demek olan “sexting” yani cinsel içerikli mesajlaşma için yaygın şekilde kullanılmaktadır. Cinsel içerikli mesajlaşma, gençler arasında rahatsız edici bir biçimde yaygınlaşmıştır, bu da çok sayıda endişeli ebeveyni, çocuklarının Snapchat gibi uygulamalardaki hareketlerini takip edebilmeleri üzere bir arayışa itmiştir.
Cinsel içerikli mesajlaşmanın olası etkileri oldukça ciddidir. Eğer reşit olmayan birisi çıplak fotoğraflar alıyor ya da gönderiyorsa, kişiler çocuk pornografisi kanunlarının ihlalinden yargılanabilirler. Ve Snap’ler ekran yakalama özelliği kullanılarak tutulabildiğinden, cinsel içerikli mesajlaşmanın içerikleri yaygın biçimde paylaşılabilir ya da kurbanlarını korkutmak üzere siber zorbalar tarafından kullanılabilir.
Snapchat korsanlığında görülen bu artışa cevap olarak, önde giden casus uygulama üreticilerinden ikisi, mSpy ve FlexiSpy, ebeveynlere Snapchat’ı izlemeleri için çeşitli özellikler sunarak, çocuklarının bu uygulamayı kullanarak uygunsuz içerikleri görüntülemediklerinden ve paylaşmadıklarından emin olmalarını sağlıyor.
Casus uygulamalar muhtemelen bir ebeveyn için çocuğunun çevrim içi hareketlerini izlemesinin en iyi yoludur ve Snapchat casus izleme özelliği, doğru ürünü arayan ilgili ebeveynleri satın alma davranışına iten güçlü bir faktör gibi görünüyor.
Snapchat izleme özelliği aynı zamanda çalışanlarının bu tarz uygulamalarla vakit kaybetmediklerinden emin olarak üretkenliğin devamını sağlamak isteyen işverenler için de değerli bir özellik olarak ortaya çıkıyor.

Snapchat takibi için mSpy kullanımı

mSpy piyasada bulunan en itibarlı mobil izleme uygulamalarından birisidir ve şimdi ürünün diğer özelliklerinin yanında bir de Snapchat izleme özelliği sunuluyor.
Snapchat izleme özelliği, mSpy Premium’u satın aldığınızda yazılımın beraberinde geliyor ve kullanıcısına hedef cihazdaki tüm Snapchat hareketlerini izleme imkânını sunuyor.
Özellik, uygulama üzerinden paylaşılan tüm içeriği yakalayıp kaydediyor ve böylelikle daha sonra görüntülenebiliyor, hatta içerik cihazdan silindikten sonra bile.
Bunun yanında Snapchat izleme özelliği, içeriğin paylaşıldığı saat ve tarih, videoların süresi vb. bilgileri de içeren tüm ilgili verileri de kaydediyor.

Snapchat takibi için FlexiSpy kullanımı

Flexispy, piyasadaki benzerlerinin hepsinden çok daha fazla özellik sunan dünyanın önde giden casus uygulamalarından diğer bir tanesidir. Şirket artık Premium planı ile beraber Snapchat izleme özelliğini* sunuyor.
Bu özellik kullanıcının tıpkı mSpy’da olduğu gibi tarih ve saat etiketleriyle birlikte tüm Snapchat içeriğini görüntülemesine olanak tanıyor.
*FlexiSpy Snapchat izleme özelliği hali hazırda sadece iPhone ve iPad cihazlarda kullanılmaktadır.

Sonuç

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Snapchat gençler arasında fazlasıyla yaygınlaştı ve paylaşılan içeriğin geçici gibi görünmesinden dolayı, muhtemelen uygunsuz içeriklerin gönderilmesinde sıklıkla kullanılmakta. Bu da, bu uygulamanın ebeveynlerin çocuklarını zorbalıktan ya da yasal olmayan davranışlardan korumaları için izlemeleri gereken temel uygulamalardan birisi olduğu anlamına geliyor.
Günümüzün modern ebeveynleri, çocuğun mahremiyetine saygı duymak ve aynı zamanda da onların tehlikeli çevrim içi davranışlara kalkışmadıklarından emin olmak arasında bir denge sağlama ikilemi ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Flexispy ve mSpy gibi casus uygulamalar, çocukları artık her yerde yaygın olarak karşımıza çıkan bu mobil cihazlarda zaman harcarlarken, ebeveynlere de uzaktan çocuklarına göz kulak olabilme imkânı veren güçlü birer araç olmaktadırlar.
Snapchat hareketlerini izleyebilme imkânına sahip olmak, çocuğunu korumak isteyen ebeveynler için paha biçilmez kıymette bir araçtır. Eğer çocuğunuzun akıllı telefonunu izlemek için bir telefon takip uygulaması satın almayı düşünüyorsanız, Snapchat izleme özelliğine sahip bir uygulama seçmeniz muhtemelen akıllıca bir karar olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top