Android 4.4 KitKat ile Gelen Özellkiler 



 Artık belirli bir noktadan sonra temelli değişiklikleri beklemek doğru olmaz. Nitekim 4.4 KitKat‘ta da çok büyük temelli değişiklikler yok, fakat olanları yazmak gerek;
1
1- Ses komutları
Bu komutlar her ne kadar Türkçe değil, İngilizce kullanımı gerektirse de gelişme es geçilecek türden değil, artık Google Voice ya da S-Voice’a girmeye gerek olmadan direk telefonla konuşabileceğiz. Bunun için “Okay Google” demek telefonun bizim komutumuzu dinlemeye başlamasına yeterli olacak. Bu şekilde sms göndermek, Google’da aramak gibi temel işleri telefona dokunmadan İngilizce konuşabiliyorsak yapabileceğiz.
2- Daha temiz tasarım
Google’ın 4.4 KitKat sürümü ile ilgili olarak en gurur duyduğu şeylerden biri de daha temiz tasarımı olmuş. Arama arayüzü, müzik uygulaması, film uygulaması gibi uygulamaları oldukça yeni bir tasarıma sahip. Daha temiz ve anlaşılır olmuş. Tabii ek olarak yeni multitasking (çoklu görev) özellikleri de gelmiş.
23- Emoticonlar arttırılmış
4.2.2′de hiç sahip olmadığımız gömülü emoticonlar ( Bunun gibi mesela; :) ) 4.3′te yavaştan Android’e dahil olmaya başladı. 4.4 ile ise tam olarak yerini almış bulunuyor. Yüzlercesi ile birlikte iOS ile arasındaki bu farkı da Google böylece kapatmış oluyor.
4- Sıralama Öncelikleri
Arama uygulaması artık sizin daha sık olarak görüştüğünüz kişilere ulaşmanızı daha kolaylaştırmak üzerine tasarlanmış. Ek olarak arama uygulaması üzerinden bulunduğunuz lokasyona yakın olan yerlerin telefon numaralarını daha rahat bulmanızı sağlayacak bir uygulaması da mevcut. (GPS üzerinden yerinizi belirleyip Google Maps üzerinden yakındaki bölgelerin numaralarını size sağlayabiliyor)
5- Arayan numarayı sizin için bulmaya çalışıyor
Benzeri uygulamalar piyasada mevcut, çok da başarılı olarak çalıştığını biliyoruz fakat Google eğer sizi arayan numarayı bilmiyorsanız Google Maps üzerinden sizin için numaranın kime-nereye olduğunu arayıp bulabilirse gösterecek.
36- Chromecast desteği geliyor
Chromecast diyince aklınıza hemen tarayıcı Chrome gelmesin. Chromecast Google’ın ufak bir apratıdır. Bu aparatı televizyonunuza takar ve cep telefonunuz üzerinden izlediğiniz bir videonun dilerseniz televizyonda kablosuz olarak izlenmesini sağlarsınız. (Samsung SmartTV hesabı) Bunu destekleyen sürüm 4.4 KitKat olacak.
7- Yeni kilit ekranı özellikleri
En sevmediğimiz şeylerden biri kilit ekranının yaptığımız herşeye salça olup bizi yarı yolda bırakmasıydı herhalde. 4.4 ile müzik dinlerken ya da chromecast üzerinden bir şey paylaşırken kilit ekranı üzerinde bu yaptığımız işlemle ilgili bir bilgi çubuğu göreceğiz. (iOS çok uzun zamandır bunu yapıyor)
8- Sarmal Modu (Immersive Mode)
Telefon ekranında tam olarak odaklanmak istediğimiz bir durumda, örneğin kitap okurken ya da oyun oynarken en tepede bulunan navigation barı görmek istemez ya da yeni gelen bildirimleri almak istemezsek bu Sarmal Modunu kullanabilip telefonda sadece uğraştığımız şey ile meşgul olabileceğiz.
49- Hangouts ile daha entegre Mesajlaşma ve MMS
Google’ın Skype’ı şeklinde salakça bir tanımla en kolay bir şekilde anlatabileceğim Hangouts, Gmail kullananlarımız tarafından iyi kötü bilinir. Karşılıklı olarak video görüşmesi yapmayı sağlayan ve bu konuda oldukça başarılı olan Hangouts artık SMS ve MMS gönderirken bize aracı olacak, SMS’lerimizi veya görüntülü olanı için MMS’lerimizi Hangouts aracılığı ile göndereceğiz. (Sadece Google kullanıcılarına)
10- Ekran görüntümüzün çıktısını alabileceğiz
Her ne kadar bunu çok rahatlıkla screenshot üzerinden de halledebildiysek bir adım daha kolaylaştırılmış. Google Cloud Print aracılığı ile HP ePrint printerlara gönderdiğimiz bir ekran görüntüsü hemen çıktı olarak elimize geçebilecek.
11- Diğerleri
IR Blaster adını verdiği bir özellik ile arka planda 60 saate kadar müzik çalabilecek, yeni ve daha gelişmiş NFC özellikleri kullanabileceğiz ve dokunmatik ekranın daha gelişmiş halini 4.4 KitKat ile kullanıyor olacağız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top